Det kommer nok ikke som en overraskelse, at jeg er ret glad for lakrids. En af mine favoritter er heksehyl-lakridser, der har den helt rigtige konsistens og smag af salmiak mums. Mine cookies er sprøde og har en tydelig smag af heksehyl. Opskriften er nem og gør helt sikkert lykke hos store og små til sommerens mange udflugter. Rigtig god bagelyst og pas på, at du ikke spiser lakridserne, inden de kommer i dejen 🙂
Opskrift (ca. 20 stk.)
150 g smør
180 g brun farin
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
200 g mel
200 g heksehyl-lakridser
Rør smør og brun farin godt sammen i en røremaskine. Tilsæt ægget og rør godt. Bland vaniljesukker, bagepulver og mel sammen, og rør det i dejen. Skær heksehyl-lakridserne i mindre stykker (ca. 0,5 mm i tykkelsen), og vend dem i dejen. Rul dejen til en stor pølse (diameter 5 cm) på et stykke bagepapir. Kom dejen i fryseren i ca. en time.
Tænd ovnen på 180°C varmluft. Find dejen fra fryseren, og skær den i skiver – skiven skal have en tykkelse på ca. 1 cm. Sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir – sørg for at lave god afstand imellem kagerne, da de bliver meget store. Bag kagerne i ca. 13-15 minutter – hold øje med, at lakridserne ikke bliver for brændte. Lad de færdigbagte kager afkøle på en bagerist. Opbevar kagerne i en lufttæt kagedåse foret med bagepapir.
Nøj de ser gode ud! Jeg går fluks igang:-) tror du ikke man evt også kunne tilsætte lidt lakrids pulver?
Hej Lise 🙂 Mange tak for din søde kommentar. Det vil være en rigtig god idé at tilsætte lakridspulver til dejen – man kan aldrig få for meget lakrids. Men alt efter hvilken type lakridspulver du bruger, så prøv dig frem! Rigtig god fornøjelse 🙂
MMM siger jeg bare…. Jeg eeelsker heksehyl og jeg elsker småkager…. Tror seriøst at jeg må lave denne variation snarest…
Christina
Tak for din hilsen her på bloggen. Jeg elsker også selv heksehyl rigtig meget – kan spise dem dagen lang 🙂 Det lyder som en rigtig god idé at lave kagerne – jeg tror, du vil elske dem 🙂 Hygge hejsa!
Lyder spændende! Kommer på bage listen her i sommeren 🙂
Super, det lyder rigtig godt. God bagelyst 🙂
Hej Helle. De ser rigtig gode ud. det er vist lige sagen til min fødselsdags fest med både store og små.
Kan jeg erstatte brun farin med rørsukker uden det gør den store forskel på smagen?. Anna Marie
Hej Anna Marie
Tak for din søde kommentar. Kagerne vil være helt perfekt til en fødselsdagsfest og vil med garanti begejstre både store som små. Du kan sagtens erstatte brun farin med rørsukker eller almindeligt sukker uden nævneværdig forskel i smag eller konsistens. Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner Helle
Hej Helle, lavede de her cookies da vi var I sommerhus I Danmark for et par uger siden( paa anbefaling af din “svigermor”! Og de var saa super gode at jeg koebte et lager af heksehyl med tilbage til England, og skal bage og servere dem til hjemmelavet chocolate-is til venner imorgen.
Anne Mettex
Kære Anne Mette.
Hvor er jeg bare glad for at få en dejlig hilsen fra dig her på bloggen. Det er rigtig dejligt at høre, at I kan lide kagerne. Det var en rigtig god idé at købe et lager af heksehyl med hjem til England. Mums, det lyder lækkert, at du vil servere kagerne til en chokolade-is. Rigtig god fornøjelse. Du må hilse familien.
Mange hilsner fra Helle x
Hej Helle
Jeg prøvede igår, at bage dine cookies med heksehyl. Uhm! De er godt nok bare gode. Det er ikke nemt at holde fingrene af kagedåsen. Min kæreste er også meget vild med dem.
Mange kagehilsner Tove
Hej Tove
Hvor er jeg glad for, at du har afprøvet min opskrift på heksehyl-cookies. Jeg har set et billede af dine kager på Facebook – de er super flotte.
Jeg serverede også kagerne for mine fødselsdagsgæster i weekenden, og det vakte stor lykke!
Mange hilsner
Helle
Hej Helle,
Super god side du har. Jeg brugte denne opskrift til at lave heksehylcookie-issandwiches. Jeg bagte kagerne, men gemte en smule af dejen, som jeg puttede ned i en vaniljeparfait. Jeg samlede derefter mine issandwiches da parfaiten var halvfrossen, og frøs derefter isene færdige.
De smagte intet mindre end guddommeligt, og vakte glæde hos mine gæster:-) det må du næsten prøve en dag.
Bedste hilsner
Sabine
Hej Sabine
Tusind tak for din søde kommentar. Mums, dine heksehylcookie-issandwiches lyder simpelthen så lækre – det må helt sikkert afprøves en dag.
Mange kageglade hilsner
Helle
Jeg kunne ikke få heksehyl, så jeg købte istedet salmiakstænger fra Haribo.. Det kan ikke anbefales. Jeg bagte efter samme opskrift og lagde an til virkelig gode kager, men allesammen er endt i skraldespanden 🙁 Selve småkagen havde rigtig god smag, men de der salmiakstykker blev brændte og den smag overdyngede kagen…. Øv øv øv. Jeg husker at købe et parti heksehyl næste gang jeg ser dem. Men tak for gode og inspirationsrige opskrifter..
Hej Stine
Tusind tak for din søde kommentar. Øv, hvor ærgerligt, at du ikke kunne finde heksehyl – håber det kan lykkedes en anden skøn dag. Hvor er det dejligt, at du kan lide mine opskrifter.
Mange kageglade hilsner
Helle