36 Flares 36 Flares ×

Min dessertkreation som jeg lavede til mandedelen af magasinet KVINDELIV/4MEN. Cremet og kraftfuld cognacmousse toppet med flødeskum – pyntet med mørke chokoladespåner og knasende hasselnøddekrokant. En kold efterårsdessert som varmer i kulden.

Cognacmousse med hasselnøddekrokant

Opskrift (4-6 personer)

Cognacmousse
150 g mørk chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. flormelis
6 spsk. cognac
2,5 dl piskefløde
3 pasteuriserede æggehvider

Hasselnøddekrokant
40 g sukker
80 g hasselnødder

Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i en skål over et vandbad. Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig og tyk masse med en håndmixer – pisk godt i ca. 5 minutter. Tilsæt cognac, og bland det sammen. Bland den letafkølede, smeltede chokolade sammen med æggeblommerne. Pisk fløden til skum, og vend det sammen med chokolademassen. Pisk æggehvider stive i en skål med rene piskeris. Tilføj en tredjedel af de piskede æggehvider til moussen, og pisk godt. Vend forsigtigt den resterende del af de piskede æggehvider i moussen.

Smelt sukker i en pande til en gylden karamel. Tilsæt hasselnødder, og bland det godt sammen. Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir, og lad dem afkøle. Hak nødderne groft med en savtakket kniv.

Kom moussen i en engangssprøjtepose, og sprøjt den ned i cognacglas. Stil moussen på køl minimum et par timer. Pynt med flødeskum, chokoladespåner og hasselnøddekrokant lige inden servering.

Cognacmousse med hasselnøddekrokant

 

36 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 36 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 36 Flares ×