17 Flares 17 Flares ×

Et stort hit på Formland UPgraded var min chokomarcipankage. En fyldig chokoladekage med marcipan, hakkede Johan Bülow LOVE lakridskugler, et blankt lag af hindbærgelé som et friskt modspil, mascarponeflødecreme med masser af lakrids i form af sirup samt pulver og for sjov smag og ballade pyntet med LOVE lakridskugler. I min testbagning herhjemme valgte jeg i første omgang at lave en stor rund kage. Jeg ændrede senere mening og valgte at udstikke små kager, da de var mere festlige og mundrette.

 

Chokomarcipankage, LOVE, hindbærgelé og lakridscreme

 

Opskrift (ca. 10-12 personer)

Chokomarcipankage
2 æg
40 g sukker
1,25 dl mælk
60 g smør
100 g mørk chokolade (55% kakaoindhold)
80 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
180 g revet marcipan
75 g Johan Bülow LOVE – Strawberry Choc Coated Liquorice

Hindbærgelé
400 g frosne hindbær
4 blade husblas
3 spsk. sukker

Lakridscreme
2 dl piskefløde
250 g mascarpone
50 g flormelis
4 tsk. Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup
1 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

 

Chokomarcipankage, LOVE, hindbærgelé og lakridscreme

 

Tænd ovnen på 180ºC. Pisk æg og sukker til en skummende og luftig masse. Tilsæt mælk. Smelt smør og mørk chokolade sammen i en varmefast skål i mikrobølgeovnen eller i en gryde. Lad det afkøle lidt. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen, og rør det sammen. Tilsæt den afkølede chokolademasse til dejen, og bland det godt sammen. Riv marcipan groft på et rivejern, og bland det i dejen. Tilsæt grofthakkede Johan Bülow LOVE lakridskugler til dejen.

Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast – den skal bages ca. 15-20 minutter. Lad kagen afkøle i springformen.

Forbered nu hindbærgelé. Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Kom hindbær og sukker i en gryde, og kog det ved middel varme  i 6-8 minutter. Sigt massen gennem en finmasket si for at fjerne de mange kerner fra hindbærrene. Kom hindbærsylten tilbage i gryden, og giv det et lille opkog. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og bland det godt sammen med hindbærsylten. Smag til på hindbærsylten og tilsæt eventuelt lidt mere sukker. Lad det afkøle helt.

Placer en justerbar bagering (22-24 cm i diameter) oven på chokomarcipankagen. Brug en plaststrimmel (8 cm i højden) til at fore bageringen med inden fyldning. Hæld hindbærgeléen oven på chokomarcipankagen i formen. Stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer, så geléen kan stivne.

Lav nu lakridscremen til kagen. Pisk fløden til en let skum. Pisk mascarpone, flormelis, lakridssirup og lakridspulver til en luftig masse i en anden skål. Tilsæt flødeskummet, og vend det godt sammen ved hjælp af en dejskraber. Kom cremen i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe oven på hindbærgeléen. Pynt kagen med lidt revet mørk chokolade og Johan Bülow LOVE lakridskugler. Opbevar kagen på køl.

 

Chokomarcipankage, LOVE, hindbærgelé og lakridscremeFoto fra min testbagning herhjemme

 

17 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 17 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 17 Flares ×