62 Flares 62 Flares ×

Nu er der kun en måned til juleaften. Det er vildt, som tiden flyver afsted. Jeg har allerede julet lidt i køkkenet – dog ikke nær så meget som jeg gerne ville. Der er rigtig meget, jeg gerne skulle teste, smage, piske sammen, udstikke, bage og pynte inden jul – men pyt, jeg når nok det hele alligevel!

Jeg har allerede lavet nogle velkendte og andre knap så traditionelle lækkerier som fx specier med lakrids samt kransekage med kirsebær og knasende bund. Nyeste tilføjelse til min julebagningsliste er nogle små lækre tærter. De er ikke lavet med de typiske julekrydderier så som kanel, nelliker og ingefær – dog er der både marcipan, nødder og chokolade i brug, så lidt velkendte er de trodsalt.

Chokoladetærte med cashewnødder og hindbærtrøffel

Sprøde kakaomørdejsbunde generøst fyldt med marcipanmasse med dejlig kakao og lækre hakkede cashewnødder. Mørk fyldig chokolade som låg og på toppen en frisk og fyldig hindbærtrøffel. Noget sprødt, blødt, sødt og knasende! En lidt anderledes tærte der helt sikkert vil tiltrække nysgerrige blikke på adventskagebordet, til kaffen, til julefrokosten eller på kontoret, hvis du for alvor vil forkæle dine kolleger.

Opskrift (ca. 7 stk.)

Mørdej
50 g smør
100 g hvedemel
25 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
6 tsk. kakaopulver
Et halvt sammenpisket æg

Marcipanmasse 
100 g marcipan
30 g flormelis
20 g smør
1 æggehvide
3 tsk. kakaopulver
50 g usaltede cashewnødder
40 g mørk chokolade (til pynt)

Hindbærtrøffel
150 g frosne hindbær
200 g hvid chokolade
3,5 spsk. piskefløde

Chokoladetærte med cashewnødder og hindbærtrøffel

Skær smørret i mindre stykker i en skål, og smuldre det sammen med melet, til der ingen klumper er. Tilsæt flormelis, vaniljesukker og kakaopulver. Saml dejen hurtigt med et sammenpisket halvt æg. Lad mørdejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Rul mørdejen ud til en stor cirkel (ca. 0,5 cm i tykkelsen), og udstik cirkler med en kageudstikker (8 cm i diameter), der passer perfekt i de små tærteforme (diameter 7 cm). Pensl de små tærteforme med lidt olie, og læg dejen i formene. Forbag de små bunde ved 200°C i 10 minutter på den midterste rille i ovnen, og tag dem herefter ud af ovnen.

Riv marcipanen groft på et rivejern. Rør marcipan, flormelis, smør, æggehvide og kakaopulver sammen i en skål med en håndmixer. Tilsæt derefter grofthakkede cashewnødder, og rør det godt sammen. Kom marcipanmassen i en sprøjtepose og fordel massen på de forbagte mørdejsbunde. Bag kagerne yderligere 10-15 minutter ved 200°C på den midterste rille i ovnen. Afkøl dem på rist. Smelt mørk chokolade, og fordel den på toppen af kagerne. Lad chokoladen stivne.

Kom frosne hindbær i en gryde, og kog dem ved middel varme i 6-8 minutter. Sigt massen gennem en finmasket si for at fjerne de mange kerner fra hindbærrene. Lad hindbærsaften afkøle. Kom hvid chokolade og piskefløde i en gryde, og smelt det sammen. Tilsæt herefter den kolde hindbærsaft til den smeltede chokolade. Stil hindbærganachen ca. 30-45 minutter i køleskabet. Pisk den kolde ganache til en luftig masse, og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt ganachen ud på kagerne. Drys eventuelt de færdige kager med en anelse hindbærpulver.

Kagerne smager bedst samme dag, da mørdejsbunden er knasende sprød – men kagerne kan fint opbevares i en tætsluttende dåse på køl i 3 dage.

Chokoladetærte med cashewnødder og hindbærtrøffel

62 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 62 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 62 Flares ×