61 Flares 61 Flares ×

Rigtig godt nytår til jer alle! Efter en dejlig juleferie og nytårsaften hvor skøn mad, slik, guf, knas, kager og skønne desserter har været på programmet, burde man jo som mange andre danskere lave et nytårsforsæt og leve af broccoli hele januar. Man kunne jo også lave en kontrolleret nedtrapning fra feriens sukkerforbrug og spise nogle få lækre usunde sager – lidt men godt.

Mit bud på “lidt men godt” består af en halvkugle af sprød mørk chokolade med flotte hvide striber. Den er fyldt med en karamelcreme blandet med kandiserede hasselnødder. Halvkuglen er placeret på en svampet og lækker marcipanbund.

Chokoladeskal med karamelcreme og marcipanbund

Måske påvirker min trang til sukker min bedømmelse – nej spøg til side – men det er faktisk en utrolig lækker lille kage. Kombinationen af den sprøde, fyldige chokolade og den dejlige creme med fin karamelsmag og nøddeknas er super lækker. Marcipan er altid godt sammen med chokolade og udover at være en praktisk bund, så er det lækkert med noget kageagtigt sammen med chokoladen og cremen.

Jeg kan kun anbefale at lave den lille kage, selvom det kan være lidt krævende. Udover at den smager dejligt, er den rigtig flot og vil pynte på desserttallerkenen, kagebordet eller dessertbuffeten. Kagen vil helt sikkert imponere med sit smukke udseende og lækre delikate smag. Rigtig god bagelyst!

Opskrift (8 stk.)

Marcipanbund
300 g groft revet marcipan
2½ pasteuriserede æggehvider

Chokoladeskal
30 g hvid chokolade
150 g mørk chokolade

Kandiserede hasselnødder
50 g sukker
50 g hasselnødder

Karamelcreme
1 blad husblas
150 g karamel (lavet på kogt kondenseret mælk)
1,25 dl piskefløde

Chokoladeskal med karamelcreme og marcipanbund

Pisk æggehvider til fast skum. Tilsæt revet marcipan, og rør det forsigtigt til en ensartet masse. Dæk en bageplade med bagepapir og tegn herpå to firkanter, der hver måler 16 x 16 cm. Fordel marcipanmassen inden for firkanterne, og glat den ud med en kniv. Bag dem midt i ovnen ved 175°C i ca. 15-20 minutter. Lad dem afkøle. Brug en rund udstiksform med en diameter på 5,5 cm til at udstikke små bunde af marcipankagen.

Smelt hvid chokolade i en varmefast skål over et vandbad. Kom chokoladen i en engangssprøjtepose, og sprøjt den ud i et i kreativt mønster hen over silikoneformen. Jeg har brugt en halvkugleformet silikoneform, hvor hver form måler Ø60×35 mm. Stil formen i fryseren i ca. 10 minutter, så den hvide chokolade kan størkne.

Smelt 100 g mørk chokolade i en varmefast skål over et vandbad. Fjern chokoladen fra vandbadet, når den har en temperatur på ca. 48°C. Tilsæt 50 g mørk chokolade til den smeltede del. Når chokoladen har nået en temperatur på 31-32°C, er den klar til brug. Find silikoneformen frem fra fryseren, og pensl et lag af den mørke chokolade, så formen er godt dækket. Stil formen tilbage i fryseren i ca. 15 minutter. Der er lidt mørk chokolade i overskud, som kan bruges til at pensle et lag på marcipanbundene.

Smelt sukker på en pande til en gylden karamel. Tilsæt hasselnødder, og bland det godt sammen. Hæld de karamelliserede hasselnødder ud på et stykke bagepapir, og lad dem afkøle. Hak hasselnødderne groft.

Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter. Til karamellen har jeg kogt en dåse kondenseret mælk (397 g) tildækket i vand i ca. 2,5 time. Stil dåsen med den kogte karamel til afkøling, inden den åbnes. Åbn dåsen, og kom 150 g af den kogte karamel i en gryde. Varm karamellen ved svag varme – vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med karamellen. Lad massen afkøle. Pisk fløden til skum. Vend forsigtigt flødeskum og de grofthakkede hasselnødder i karamellen.

Kom karamelcremen i en engangssprøjtepose, og fordel den i chokoladeskallerne. Pas på med ikke at fylde chokoladeskallen med for meget creme, da der også skal være plads til kagebunden. Kom til sidst kagebunden oven på cremen. Stil silikoneformen tilbage i fryseren i ca. 30 minutter. Tryk herefter forsigtigt kagerne ud af formen, og de er klar til servering. Opbevar kagerne i en tætsluttende beholder på køl. Kagerne kan holde sig i op til 3 dage på køl.

Chokoladeskal med karamelcreme og marcipanbund

 

61 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 61 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 61 Flares ×