6 Flares 6 Flares ×

I den nyeste udgave af Whisky & Rom magasinet er der medbragt to af mine opskrifter. En skøn fyldig chokolademousse smagt til med rom og en chokolade-pavlova med whiskycreme og blåbær.

Chokolademoussen er på en gang let, luftig og har en utrolig fyldig chokoladesmag samt delikate noter af rom. Brug jeres foretrukne rom, og nyd hellere et glas rom til moussen i stedet for at komme for meget i moussen – det påvirker nemlig konsistensen.

Chokolademousse med rom

Begge desserter er som skabt til det forhåbentlig gode forårs- og sommervejr, hvor man nyder haven om dagen og griller om aftenen. Det må derfor godt være lidt nemt, så man ikke skal bruge hele dagen i køkkenet. Jeg har med stor succes lavet chokolademoussen dagen før, så man bare skal pynte med lidt revet chokolade inden servering.

Ligeledes kan chokolade-pavlovaen med whiskycreme og blåbær laves om formiddagen samme dag, som den skal bruges. Desserterne er utroligt lækre og smagfulde, men alligevel ikke så tunge – så når man har spist flere bøffer og grillpølser, er der heldigvis plads til dessert.

Rigtig god fornøjelse!


Opskrift
(4-6 personer)
125 g mørk chokolade
4 cl rom (Ron Zacapa Centenario, Sistema Solera 23 Rom)
2 pasteuriserede æggeblommer
2 pasteuriserede æggehvider
50 g sukker
2 dl piskefløde

Hak chokoladen i små stykker. Kom chokolade og rom i en skål, og smelt det sammen over et vandbad. Fjern det fra vandbadet, når det er smeltet sammen til en ensartet masse.

Pisk æggeblommer til en luftig masse over det varme vandbad – husk at vandet ikke må koge. Bland æggeblommer og den smeltede chokolade godt sammen.

Pisk æggehvider og sukker sammen til en stiv marengs.

Pisk fløden til skum, og vend det sammen med chokolademassen. Tilføj en tredjedel af de piskede æggehvider til moussen, og pisk godt. Vend forsigtigt den resterende del af de piskede æggehvider i moussen.

Kom eventuelt chokolademoussen i en sprøjtepose, og sprøjt den ned i forskellige små glas. Stil dem herefter i køleskabet i mindst 3 timer. Pynt med revet mørk chokolade inden servering.

Chokolademousse med rom

 

6 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 6 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 6 Flares ×