Valentinsdag behøves ikke kun at være røde hjerter, jordbær, frugtfarve og kulørt sukkerpynt. Prøv i stedet at lave min lækre chokolademarcipanbund med dejlig cremet lakridsmousse. Den bliver med garanti godt modtaget!
Chokolademarcipanbund (12 personer)
60 g smør
100 g mørk chokolade (55% kakaoindhold)
1,25 dl mælk
40 g sukker
80 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
2 æg
190 g marcipan
Hvid lakridsmousse
4 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
2 tsk. vaniljesukker
2 blade husblas
150 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
1 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
Mørk chokolade til pynt
Tænd ovnen på 180ºC. Kom smør, chokolade, mælk og sukker i en gryde. Smelt det til en jævn masse ved svag varme. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Del marcipanen i mindre stykker, og pisk den sammen med æggene til en luftig og tyk masse. Tilsæt chokolade- og melblandingen, og bland det hele godt sammen.
Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast – den skal bages ca. 13-15 minutter. Lad kagen afkøle i springformen.
Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter. Pisk æggeblommer og vaniljesukker til en luftig og tyk masse med en håndmixer – det tager ca. 5 minutter. Pisk æggehvider stive i en skål med rene piskeris.
Bræk den hvide chokolade i mindre stykker, og smelt den i en skål over et vandbad. Bland den smeltede chokolade sammen med æggeblommerne. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og bland det godt sammen med æggeblommerne og chokoladen.
Pisk fløden til skum, og vend det sammen med chokolademassen. Tilsæt Johan Bülow lakridspulver til massen. Smag på moussen og tilsæt eventuelt lidt mere lakridspulver alt efter, hvor stærk en lakridssmag der ønskes.
Tilføj en tredjedel af de piskede hvider til moussen og pisk godt. Vend forsigtigt den resterende del af de piskede æggehvider i moussen. Fordel den stadigvæk bløde lakridsmousse oven på den kolde chokolademarcipanbund, og pynt med revet mørk chokolade. Stil kagen 3-4 timer i køleskabet, så moussen kan stivne og blive skærefast. Kagen kan holde sig i 3-4 dage på køl. Servér evt. en bærcoulis til kagen.
Sådan! Tak for en helt igennem dejlig og lækker kage – den blev modtaget med rosende ord fra alle der nåede at smage :). Det var første gang jeg kastede mig ud i en mousse og husblas har jeg aldrig været gode venner med, men det lykkes!
Jeg iler straks videre til dine andre opskrifter 🙂
Hej Anne
Tusind tak for din søde kommentar. Hvor er jeg glad for, at du og dine gæster synes godt om kagen. Dejligt, at du også vil afprøve mine andre opskrifter.
Mange kagehilsner
Helle
hejsa:-) det lyder som en super lækker kage! min tanke går på om jeg kan skifte lakrids ud med mogle hindbær? og i så fald hvor meget skal der i ? og kan moussen holde til det?
Rigtig glædelig jul
Hej Ditte
Mange tak for din kommentar. Ja, du kan sagtens lave en hindbærmousse og komme på kagen – det vil med garanti også smage rigtig godt. Du skal nok bruge ca. 300 g hindbær. Og måske du også skal tilsætte lidt ekstra husblas alt efter, om du ønsker en blød eller fast mousse. Jeg har tidligere lavet en kage med blåbærmousse – måske du kan tage udgangspunkt i den opskrift? Her er linket til min opskrift http://www.madsymfonien.dk/chokoladekokosbund-med-blabaermousse
Hej!
Jeg skal lave dessert nytårsaften – og jeg er brændt varm på din lakridsis i chokoladeskål og chokomarcipanbund med lakridsmousse. Jeg overvejer stadig hvilken en af dem, selv om det er svært.
Har du nogle ideer til, hvad jeg evt. kunne servere til? Det er jo nytårsaften;o)
Hvis jeg vælger lakridsisen overvejer jeg at bage små mandelbrød til, hvis jeg vælger chokomarcipanbund med lakridsmousse – hvad kan jeg så servere til?
Glæder mig til at lave enten eller;o)
Hilsen Tina-Marie
Hej Tina-Marie
Mange tak for din kommentar. Det lyder spændende, at du måske vil servere nogle af mine kager/desserter til nytårsaften. Det vil være fint at servere noget sprødt til isen. Med hensyn til chokomarcipankagen med lakridsmousse kan jeg anbefale dig at servere en bærcoulis til. Har du også set min post med nytårsdessert – den kan måske også inspirere dig – du kan finde min nytårsdessert her http://www.madsymfonien.dk/dessert-til-nytarsaften-2013
Rigtig god fornøjelse og godt nytår!
Mange kagehilsner
Helle
Kære Helle!
Jeg lavede chokolademarcipanbunden med hvid lakridsmousse nytårsaften. Hold da op, hvor smagte den bare for godt! Mums siger jeg bare. Alle var ellevilde med den. Jeg havde lavet en bærcoulis af brombær, hindbær, solbær og blåbær, som du foreslog samt serverede friske hindbær og blåbær til. Den gik rent hjem;o)
Tusind tak for opskriften og hjælpen – den kage skal bestemt laves igen;o)
Rigtig godt nytår!
Hilsen Tina-Marie
Kære Tina-Marie
Tusind tak for din søde hilsen. Det glæder mig, at du og dine gæster kunne lide kagen. Rigtig godt nytår til dig!
Mange kagehilsner
Helle
Hej
Mums den ser fantastisk ud, men jeg kan ikke lide marcipan, kan jeg gøre noget andet med bunden ?
Vh. Jeanette
Hej Jeanette
Mange tak for din søde kommentar. Ja, du kan sagtens lave kagebunden uden marcipan. Du kan eventuelt bruge min opskrift på chokoladekage med limecreme og droppe limeskallen i chokoladekagen. Rigtig god bagelyst!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej Lene
Tusind tak for din søde kommentar. Det glæder mig, at du har afprøvet nogle af mine opskrifter. Med hensyn til opskriften på chokolademarcipanbund kan du sagtens erstatte melet med samme mængde mandelmel. Rigtig god bagelyst.
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej Helle,
Opskriften lyder vildt god og det er helt klart noget jeg vil prøve, men har du noget alternativ til husblas? eller kan jeg undlade at anvende det i kagen og undgå at den “falder sammen”?
Vh
Sara
Hej Sara
Tusind tak for din kommentar. Jeg har desværre kun erfaring med at bruge husblas i moussen. Du kan eventuelt erstatte husblas med agar agar. Rigtig god bagelyst!
Mange kageglade hilsner
Helle
Er denne mousse fast nok til at bruge som fyld mellem 2 kagebunde eller skal den have lidt ekstra husblas
Hej Irene
Det vil være en rigtig god idé at tilsætte lidt ekstra husblas – måske et par ark mere. Håber det bliver en succes – rigtig god fornøjelse!
Mange hilsner
Helle
Min kage faldt fuldstændig sammen. Øv! Er 2 x husblas nok? Brugte en springform på 22cm. Hvad kan være gået galt?
Hej Sanne
Jeg er virkelig ked af at høre, at din kage faldt helt sammen. Måske var den smeltede chokolade lidt for varm, da du tilsatte den – det er ikke altid så nemt at arbejde med husblas – det giver nogle gange lidt udfordringer. Min mousse var heller ikke så fast, dengang jeg lavede kagen – men hvis du ønsker en mere fast konsistens, er det helt sikkert en god idé at tilsætte 2 ekstra blade husblas. Håber du har mod på at lave kagen en anden god gang.
Rigtig godt nytår til dig!
Mange hilsner
Helle
Syntes godt om ✔️
Men den var svære at lave end jeg troede !!
Det gik og blev en rigtig god kage!!!
1-5 ⭐️- Stjerner
4 Flotte store stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️
Hej Frederikke
Mange tak for din søde hilsen. Hvor er jeg glad for, at du kunne lide kagen.
Rigtig godt nytår til dig!
Mange hilsner
Helle
Åh jeg synes at min mousse blev meget flydende. Skal den det?
Jeg har ellers fuldt opskriften nøje. Kan jeg gøre noget nu? Mere husblas eller lign? Den skal serveres i morgen. På forhånd tak ☺
Jeg har fundet min fejl. Jeg havde ikke arbejdet ret meget med husblas på daværende tidspunkt – det har jeg nu. Der mangler måske et punkt i opskriften hvor det oplyses, at husblasen skal smeltes ved svag varme i en gryde inden den kommer ned til æggeblommerne. Ellers ender man med stive husblasklumper og en mousse der falder sammen.
Jeg har bagt den igen – den smagte skønt 🙂