897 Flares 897 Flares ×

Valentinsdag behøves ikke kun at være røde hjerter, jordbær, frugtfarve og kulørt sukkerpynt. Prøv i stedet at lave min lækre chokolademarcipanbund med dejlig cremet lakridsmousse. Den bliver med garanti godt modtaget!

Chokolademarcipanbund med hvid lakridsmousse


Chokolademarcipanbund (12 personer)
60 g smør
100 g mørk chokolade (55% kakaoindhold)
1,25 dl mælk
40 g sukker
80 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
2 æg
190 g marcipan

Hvid lakridsmousse
4 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
2 tsk. vaniljesukker
2 blade husblas
150 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
1 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
Mørk chokolade til pynt

Tænd ovnen på 180ºC. Kom smør, chokolade, mælk og sukker i en gryde. Smelt det til en jævn masse ved svag varme. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Del marcipanen i mindre stykker, og pisk den sammen med æggene til en luftig og tyk masse. Tilsæt chokolade- og melblandingen, og bland det hele godt sammen.

Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast – den skal bages ca. 13-15 minutter. Lad kagen afkøle i springformen.

Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter. Pisk æggeblommer og vaniljesukker til en luftig og tyk masse med en håndmixer – det tager ca. 5 minutter. Pisk æggehvider stive i en skål med rene piskeris.

Bræk den hvide chokolade i mindre stykker, og smelt den i en skål over et vandbad. Bland den smeltede chokolade sammen med æggeblommerne. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og bland det godt sammen med æggeblommerne og chokoladen.

Pisk fløden til skum, og vend det sammen med chokolademassen. Tilsæt Johan Bülow lakridspulver til massen. Smag på moussen og tilsæt eventuelt lidt mere lakridspulver alt efter, hvor stærk en lakridssmag der ønskes.

Tilføj en tredjedel af de piskede hvider til moussen og pisk godt. Vend forsigtigt den resterende del af de piskede æggehvider i moussen. Fordel den stadigvæk bløde lakridsmousse oven på den kolde chokolademarcipanbund, og pynt med revet mørk chokolade. Stil kagen 3-4 timer i køleskabet, så moussen kan stivne og blive skærefast. Kagen kan holde sig i 3-4 dage på køl. Servér evt. en bærcoulis til kagen.

897 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 897 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 897 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset