263 Flares 263 Flares ×

Blåbær indeholder mange gode vitaminer og anthocyaniner. En god chokolade indeholder masser af kakao, kakaosmør, anthocyaniner og catechiner. Jeg har derfor hurtigt konkluderet, at denne flotte mørke og lilla dessert til nytårsbordet nærmest er helsemad og helt sikkert kun vil gavne, hvis man spiser den (selvfølgelig alt med måde).

Chokoladekokosbund med blåbærmousse

Kombinationen af de syrlige blåbær i den lækre cremede mousse sammen med den saftige chokoladekokosbund er bare perfekt. Det er en dessert, som kræver lidt mere appetit end den klementinchokolademousse, jeg postede i går, men man kan eventuelt skære nogle mindre stykker. Opskriften passer til 10-12 personer.

Chokoladekokosbund
75 g smør
100 g mørk chokolade (55% kakaoindhold)
1,25 dl mælk
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
40 g kokosmel
30 g kakaopulver
60 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
2 æg

Tænd ovnen på 180ºC. Kom smør, chokolade, mælk og sukker i en gryde. Smelt det til en jævn masse ved svag varme.
Bland vaniljesukker, kokosmel, kakaopulver, hvedemel og bagepulver sammen i en skål.

Pisk æggene til en luftig og tyk masse, og bland det godt sammen med chokolade- og melblandingen. Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast – den skal bages ca. 15-20 minutter. Lad kagen afkøle i springformen.

Blåbærmousse
225 g frosne blåbær
2 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1,25 dl neutral yoghurt, ymer eller creme fraiche
4,5 blade husblas
2 dl piskefløde

Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter. Kom blåbær i en lille gryde, og giv det et opkog i 3-4 minutter. Brug en ske til at mase bærene, og kom herefter massen igennem en si og over i en lille gryde. Kog bærene i få minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med bærene. Lad det afkøle.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en luftig og tyk masse med en håndmixer – det tager ca. 5 minutter. Tilsæt neutral yoghurt til æggeblommerne. Pisk fløden til skum, og vend det sammen med æggeblommemassen. Tilsæt herefter de letafkølede blåbær til massen. Fordel blåbærmoussen på chokoladekokosbunden direkte i springformen, og stil kagen i køleskabet. Lad moussen stivne mindst 4 timer eller gerne til næste dag.

Chokoladekokosbund med blåbærmousse

263 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 263 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 263 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset