13 Flares 13 Flares ×

Jeg har udviklet to opskrifter til Whisky & Rom Magasinets august udgave. Her får I opskriften på en lækker chokoladekage – den sidste opskrift kommer på bloggen snarest.

Indrømmet, vi drikker ikke ret meget irsk whiskey hjemme hos os – vi bruger den primært i den klassiske og lidt klichéagtige men gode Irish coffee, hvilket nok er lidt synd, da der er langt flere anvendelsesmuligheder. Mig bekendt er der kun nogle få røgede irske whiskeys, og den 12 års Jameson, jeg bruger i opskrifterne denne gang, er ikke røget, men har en krydret smag og noter af citrusfrugt, som er god.

Chokoladekage med whiskeycreme og solbær

Jeg har lavet en chokoladekage med whiskeycreme og sommerfrugt. Lækre chokoladekagebunde med kraftig smag af chokolade og kakao lagt sammen med en luftig whiskeycreme, hvor citrusnoterne og sødmen i whiskeyen fremhæves af vanilje. Kagen er pyntet med solmodne og let syrlige solbær, der giver modspil til chokoladesmagen, så den ikke bliver for kraftig.

Det er en nem og dejlig kage, som smager skønt og kan bruges som dessert, til en kop god kaffe eller te.

 

Opskrift (8 sammenlagte kager)

Kage
150 g smør
225 g mørk chokolade
1,25 dl mælk
4 æg str. M/L
175 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
1,25 dl 38% cremefraiche
175 g hvedemel
3 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron

Whiskeycreme
1,5 dl piskefløde
1,5 dl 38% cremefraiche
1,5 tsk. vaniljesukker
6 tsk. Jameson whiskey (12 år)

Pynt
Friske solbær
Flormelis

Kom smør, mørk chokolade og mælk i en gryde. Smelt det til en jævn masse ved svag varme. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig og tyk masse – pisk godt i ca. 5 minutter. Bland forsigtigt cremefraiche i æggemassen. Bland hvedemel, kakaopulver, bagepulver og natron sammen i en skål. Kom den smeltede chokolademasse i æggemassen. Sigt de tørre ingredienser i æggemassen, og vend det forsigtigt sammen ved at bruge en dejskraber. Smør en springform (diameter: 22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen på den nederste rille i ovnen ved 160ºC i ca. 50 minutter, indtil den er fast. Lad kagen afkøle i springformen.

Skær kagen midt over til 2 bunde. Udstik små cirkler af kagen ved at bruge en rund udstiksform med en diameter på 7 cm. Der bliver 16 cirkler i alt.

Pisk fløden til skum. Pisk cremefraichen til en fast masse. Bland flødeskum, cremefraiche, vaniljesukker og Jameson whiskey sammen. Fordel whiskeycremen på kagebundene, og placer en kagebund ovenpå. Kom lidt af cremen på toppen af kagen for at holde på solbærrene. Pynt med solbær og et drys af flormelis. Kagerne kan med fordel laves dagen før servering. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder på køl.

Chokoladekage med whiskeycreme og solbær

 

13 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 13 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset