201 Flares 201 Flares ×

Min opskrift er for chokoladefans, og andre der elsker søde lækkerier. Kagen er faktisk ikke så tung, som man måske kunne forvente, men overraskende let, og man kan spise mere, end man lige regner med.

Den består af en luftig chokolade- og Nutellakage, derefter en let Snickerscreme og på toppen en skøn chokoladeganache. Den smager bare dejligt. Bunden har en fin smag af kakao og Nutella – cremen er let og luftig med tydelig smag af Snickers, hvor der stadigvæk er lidt struktur af peanuts. Den flotte og lækre chokoladeganache er prikken over i’et.

Chokoladekage med Nutella, Snickerscreme og mørk chokoladeganache

Alt i alt en flot, lækker og utrolig velsmagende kage, som ikke er så svær at lave – så du har ingen undskyldning for ikke at lave den og forkæle dig selv eller nogle du holder af med denne lækre kage!

Opskrift (4 stk.)

Nutellakage
50 g smør
120 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
100 g Nutella
2 æg str. M/L
100 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver

Snickerscreme
150 g Snickers
2 spsk. piskefløde + 2 dl piskefløde
1 tsk. gelatinepulver
1 spsk. vand

Chokoladeganache
100 g mørk chokolade
60 g piskefløde

Chokoladekage med Nutella, Snickerscreme og mørk chokoladeganache

Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen. Tilsæt Nutella og æg – pisk det godt, indtil det er en luftig masse. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og bland det godt sammen til en ensartet masse.

Hæld dejen i en lille bradepande (18×20 cm) foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen ved 180°C i ca. 20-25 minutter. Lad kagen afkøle.

Skær Snickers-barene i mindre stykker. Kom Snickers og 2 spsk. piskefløde i en lille gryde. Smelt det ved svag varme i 5 minutter. Lad det afkøle.

Opløs gelatinepulveret i lidt vand, og varm det 30 sekunder i mikrobølgeovnen. Afkøl til det er lunkent. NB: gelatinepulver kan købes i de fleste supermarkeder.

Pisk 2 dl piskefløde til skum. Tilsæt Snickers og gelatine til flødeskummet, og bland det godt sammen. Kom cremen i en engangssprøjtepose.

Brug en plaststrimmel/kageplast (5,5 cm i højden) til at fore 4 kageringe med inden fyldning. Brug en rund udstiksform med en diameter på 7,5 cm til at udstikke små bunde af kagen, og kom bundene i kageringene. Fordel snickerscremen oven på bundene i kageringene. Stil kageringene i køleskabet i 4 timer, indtil cremen har sat sig. Hvis man ikke har kageringe, kan man sagtens samle kagen i en springform eller anden kageform.

Forbered ganachen. Kom grofthakket chokolade og piskefløde i en lille gryde, og smelt det sammen. Lad massen afkøle. Hæld lidt af ganachen på kagerne før servering – det må gerne løbe lidt ned ad siderne. Man kan også sagtens komme ganachen på kagerne, og stille dem på køl – så vil ganachen bare størkne, men
smagen vil være den samme.

 

Chokoladekage med Nutella, Snickerscreme og mørk chokoladeganache

 

201 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 201 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 201 Flares ×