29 Flares 29 Flares ×

Januar er måneden, hvor alle går amok med sundhed, vægttab og fitness – men det skal nu ikke afholde mig fra at poste denne skønne og fyldige chokoladekage med frisk limecreme. Man kan ikke spise flere kvadratmeter af kagen, da den har en rig og fyldig smag – så beløn dig selv med et lille stykke. Hellere spise noget godt og lækkert, hvis der skal syndes og ikke æde flere meter af en hindbærroulade fra tanken.

Chokoladekage med limecreme

Kagen er også rigtig god til dine januargæster både til kaffen eller som en dessert. Hele herligheden tager kun ca. en 1 time at lave, så det burde alle kunne få tid til indimellem styrketræning, zumbahold og løbeture.

Chokoladelimekage (6 personer)
60 g smør
100 g mørk chokolade (55% kakaoindhold)
1,25 dl mælk
75 g sukker
30 g kakaopulver
80 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
2 æg
Saft af 1 lime
Skal af 2 lime

Tænd ovnen på 180ºC. Kom smør, chokolade, mælk og sukker i en gryde. Smelt det til en jævn masse ved svag varme. Bland kakaopulver, hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Pisk æggene til en luftig og tyk masse, og bland det godt sammen med chokolade- og melblandingen. Tilsæt saft og skal af lime til dejen.

Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast – den skal bages ca. 13 minutter. Lad kagen afkøle i springformen.

Limecreme
250 g piskefløde
130 g hvid chokolade
2 blade husblas
Skal af 2 lime

Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter. Kom piskefløden i en lille gryde, og varm den i 3-4 minutter. Tag gryden af lige inden, fløden begynder at koge. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade, og rør det godt sammen, indtil chokoladen er rørt jævn ud i fløden. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med chokoladeblandingen. Tilsæt reven limeskal til cremen. Stil cremen i køleskabet et par timer eller gerne til næste dag.

Pisk den afkølede creme godt igennem et par minutter, og kom den i en engangssprøjtepose. Fordel cremen på et stykke af kagen, og kom endnu et stykke oven på cremen som top. Afslut med chokoladepynt på toppen af den sammenlagte kage. Man kan også variere den ved fordele cremen på et stykke af kagen og pynte med chokolade. Opbevar kagen i køleskabet, indtil den skal serveres.

Chokoladekage med limecreme

29 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 29 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 29 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset