Januar er måneden, hvor alle går amok med sundhed, vægttab og fitness – men det skal nu ikke afholde mig fra at poste denne skønne og fyldige chokoladekage med frisk limecreme. Man kan ikke spise flere kvadratmeter af kagen, da den har en rig og fyldig smag – så beløn dig selv med et lille stykke. Hellere spise noget godt og lækkert, hvis der skal syndes og ikke æde flere meter af en hindbærroulade fra tanken.
Kagen er også rigtig god til dine januargæster både til kaffen eller som en dessert. Hele herligheden tager kun ca. en 1 time at lave, så det burde alle kunne få tid til indimellem styrketræning, zumbahold og løbeture.
Chokoladelimekage (6 personer)
60 g smør
100 g mørk chokolade (55% kakaoindhold)
1,25 dl mælk
75 g sukker
30 g kakaopulver
80 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
2 æg
Saft af 1 lime
Skal af 2 lime
Tænd ovnen på 180ºC. Kom smør, chokolade, mælk og sukker i en gryde. Smelt det til en jævn masse ved svag varme. Bland kakaopulver, hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Pisk æggene til en luftig og tyk masse, og bland det godt sammen med chokolade- og melblandingen. Tilsæt saft og skal af lime til dejen.
Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen, indtil den er fast – den skal bages ca. 13 minutter. Lad kagen afkøle i springformen.
Limecreme
250 g piskefløde
130 g hvid chokolade
2 blade husblas
Skal af 2 lime
Læg husblassen i koldt vand ca. 10 minutter. Kom piskefløden i en lille gryde, og varm den i 3-4 minutter. Tag gryden af lige inden, fløden begynder at koge. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade, og rør det godt sammen, indtil chokoladen er rørt jævn ud i fløden. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med chokoladeblandingen. Tilsæt reven limeskal til cremen. Stil cremen i køleskabet et par timer eller gerne til næste dag.
Pisk den afkølede creme godt igennem et par minutter, og kom den i en engangssprøjtepose. Fordel cremen på et stykke af kagen, og kom endnu et stykke oven på cremen som top. Afslut med chokoladepynt på toppen af den sammenlagte kage. Man kan også variere den ved fordele cremen på et stykke af kagen og pynte med chokolade. Opbevar kagen i køleskabet, indtil den skal serveres.
Hej 🙂
Hvormange portioner har du lavet for at faa det til at se ud som paa billedet? Er det rigtig forstaaet at én portion kun giver et lag 🙂
Dejlig kage! Skoen at se paa
Hej Derya
Jeg lavede en portion. Hvis du skal lave to lag til seks personer, er det nødvendigt at fordoble opskriften (med mindre du skærer ret små stykker).
Dejligt, du synes om kagen.
Mvh. Helle
hej skal lige høre om det er muligt at fryse denne kage ned efter den er samlet? kan man evt. tilsætte limesaft? hvor meget til denne portion?
Hej Hanne.
Kagen kan sagtens fryses ned efter, at den er samlet. Jeg er ikke sikker på, at man kan tilsætte limesaft, uden at cremen vil skille. Opskriften passer til 4-6 personer, men hvis du vil have to lag kage, er det nødvendigt at fordoble opskriften. God bagelyst!
Mange hilsner
Helle
Hej Helle hvor mange gange skal man fordoble til en hel bradepande hvis man får mange gæster og kan det lade sig gøre?
Hejsa
Jeg vil tro, at du enten skal firdoble eller femdoble opskriften – så skulle der gerne være nok til en bradepande.
Rigtig god bagelyst 🙂
Mange kagehilsner
Helle
Helt fantastisk kage, uhm 🙂 Man kan ikke tilsætte limesaft i cremen – den skiller 🙂
Hej Gitte
Dejligt, at du kunne lide kagen. Ja, man kan ikke tilsætte limesaft til cremen, da det vil skille – selvom det kunne være fristende 🙂 Brug kun limeskal i cremen 🙂
Mange kagehilsner
Helle
Hej 🙂 kan jeg bruge agar agar i stedet for husblas?
Hej Maya
Ja, du kan sagtens erstatte husblas med agar agar – men jeg er i tvivl om mængden.
Mange kageglade hilsner
Helle
Tak for en dejlig opskrift. Har prøvet med hindbærcreme med friske bær på toppen, smagt lækkert
Hvordan undgår man grynet husblas, Helle?
Kan man hælde den kolde husblas ned i det varme?
Jeg har nemlig dårlige erfaringer med dette produkt, som jeg ikke ret ofte har anvendt.