En rigtig lækker fyldig chokoladekage med masser af chokolade og et spændende twist med rå lakridspulver. Kagestykkerne er lagt sammen med en fløjlsblød lakridskaramelcreme. Ikke så meget pynt – kun lidt flormelis blandet med lakridspulver og forsigtigt siet over de dejlige kager. Kagen er super velegnet som dessert, til en kop kaffe eller te og ja – måske bliver man årets kollega, hvis man tager den med på jobbet!
Chokoladekage med lakridskaramelcreme er endnu en opskrift, som jeg har udviklet for LAKRIDS by Johan Bülow – den bliver også brugt på deres postkort.
Opskrift (ca. 7 sammenlagte kager)
Chokoladekage
60 g smør
100 g mørk chokolade
1 dl mælk
30 g kakaopulver
80 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
2 æg
75 g sukker
Lakridskaramelcreme
40 g smør
60 g brun farin
80 g kondenseret mælk
0,25 tsk. vaniljesukker
0,5 spsk. Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup
0,5 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder
100 g mascarpone
Tænd ovnen på 180ºC. Kom smør, chokolade og mælk i en gryde. Smelt det til en jævn masse ved svag varme. Bland kakaopulver, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og lakridspulver sammen i en skål. Pisk æg og sukker til en tyk masse, og bland det godt sammen med chokoladen og de tørre ingredienser.
Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen i ca. 15 minutter. Lad kagen afkøle i springformen. Udstik små firkanter af kagen ved at bruge en udstiksform, der måler 4×4 cm.
Kom smør, brun farin, kondenseret mælk, vaniljesukker, lakridssirup og lakridspulver i en gryde, og kog massen i ca. 5-7 minutter, indtil sukkeret er opløst og ikke knaser længere. Lad karamellen køle helt af. Pisk den kolde karamel sammen med mascarpone til en luftig og tyk creme. Læg kagerne sammen to og to med lakridskaramelcremen imellem. Opbevar de sammenlagte kager i en lufttæt beholder et køligt sted. Pynt kagerne med lidt flormelis blandet med lakridspulver før servering.
Skal man have kogt en hel dåse kondenseret mælk først? Eller skal man åbne en dåse og veje det af til 80 gram, og så lukke dåsen igen? 🙂
Hej Julie 🙂
Tak for din kommentar. Nej, du skal ikke koge kondenseret mælk først. Du skal blot bruge 80 g og gemme resten af dåsens indhold i køleskabet til en anden god gang. Håber det kan hjælpe dig videre.
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej. Kan kagerne laves dagen før? Eller kunne jeg måske lave chokoladekagen og cremen dagen før og så samle kagen dagen efter?
Hej Sara
Tak for din kommentar. Du kan sagtens lave kagerne dagen før og opbevare dem på køl, indtil de skal serveres. Håber det kan hjælpe dig videre.
Mange kageglade hilsner
Helle
kan man lave det som en stor kage, og lægge cremen imellem, eller er cremen for flydende til det? 🙂
Hej Camilla
Du kan sagtens lave en stor kage og komme cremen imellem. Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle