6 Flares 6 Flares ×

Når det blæser og regner, så er det godt at have noget at styrke sig på. Mit bud er en lækker chokoladekaramel med whisky, grønne overraskelser i form af pistacienødder og et lille twist af lakrids. Man kan bruge en hvilken som helst whisky eller rom – dog vil jeg ikke anbefalde at bruge en likør, da der ikke er mangel på det søde i fudgen.

Det tager ikke lang tid at lave disse fudgestykker, som smager virkelig lækkert. Man kan tilsætte andre nødder, tørrede frugter eller helt undlade at tilsætte noget og bare nyde den skønne fudge.

Chokoladefudge med whisky og pistacienødder


Til opskriften brugte jeg:
1 dåse kondenseret mælk (397 g)
75 g usaltet smør
250 g brun farin
2 spsk flydende glukose
150 g mørk chokolade (brug gerne en chokolade med et højt indhold af kakao 60-70%)
55 g Dalwhinnie Single Highland Malt Whisky, 15 års
75 g pistacienødder

Pynt
Johan Bülow Fine Liquorice Powder

Kom kondenseret mælk, smør, brun farin og flydende glukose i en tykbundet gryde. Lad det koge ved middelvarme i 3-5 minutter eller indtil sukkeret er opløst. Lad massen koge yderligere 10-15 minutter ved høj varme. Sørg for at røre godt rundt, så massen ikke brænder på.

Når massen har fået en flot karamelfarve, er blevet tykkere og nemt slipper grydens bund, tilsættes chokolade og whisky. Rør det godt til en ensartet masse.

Hæld den varme masse i en lille bradepande (18×20 cm) eller i en plastikbøtte foret med bagepapir. Stil det til afkøling indtil næste dag. Drys en smule lakridspulver på fudgen. Skær fudgen i mundrette stykker og pak dem i karamelpapir.

Chokoladefudge med whisky og pistacienødder

6 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 6 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 6 Flares ×