2 Flares 2 Flares ×

Her er den sidste af de opskrifter, jeg lavede til Whisky & Rom magasinets nyeste udgave. Se den første opskrift på chokolademousse med rom her. Men nu tilbage til den dejlige chokolade-pavlova.

Chokolade-pavlova med whiskycreme og blåbær

Chokolade-pavlovaen med whiskycreme og blåbær har den helt rigtige konsistens – sprød på toppen og sej indeni. Smag den lækre whiskycreme til med jeres foretrukne whisky – jeg har brugt en dejlig Single Speyside Malt, som jeg holder af. Pynt med saftige blåbær, mandelflager og drys med kakao. Jeg garanterer, at det bliver et hit! Lav og spis den samme dag – den bliver ikke bedre af at stå. Det er en oplagt og lækker sommerdessert til en grillaften eller når du lige trænger til at forkæle dine gæster. Rigtig god fornøjelse!

 

Opskrift (4-6 personer)

Chokolade-pavlova
4 pasteuriserede æggehvider
240 g sukker
1 tsk. æbleeddike
75 g finthakket mørk chokolade
4 spsk. kakaopulver (sigtet)
0,5 spsk. majsstivelse (sigtet)

Whiskycreme
2 dl piskefløde
4 tsk. vaniljesukker
2 dl græsk yoghurt
4 tsk. whisky (Glenfiddich 15 år Single Speyside Malt Whisky)

Pynt
Friske blåbær
Mandelflager
Kakaopulver

Start med at forvarme ovnen til 150ºC.

Pisk æggehvider stive – gerne i en køkkenmaskine eller med elpisker. Tilsæt herefter sukker lidt ad gangen, mens der fortsat piskes. Vend forsigtigt æbleeddike, finthakket chokolade, sigtet kakaopulver og majsstivelse i den tykke, blanke marengs.

Tegn en cirkel (diameter: 20 cm) på et stykke bagepapir. Fordel marengsmassen i et tykt lag inden for den optegnede cirkel. Bag den i 60-75 minutter, indtil den er sej i midten og sprød udenpå. Afkøl den færdigbagte bund på en bagerist.

Pisk fløden til skum med vaniljesukker. Bland flødeskum og græsk yoghurt sammen og smag til med whisky. Fordel cremen på marengsbunden lige inden servering. Pynt med friske blåbær, mandelflager og et drys af kakaopulver. Marengsbunden smager bedst samme dag, som den er bagt.

Chokolade-pavlova med whiskycreme og blåbær

 

2 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 2 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 2 Flares ×