75 Flares 75 Flares ×

Jeg har lavet en efterårsagtig cheesecake, som jeg selv er godt tilfreds med. Den består af en lækker bund med chocolate chip cookies, cremet og fyldig chokoladefyld. Den er pyntet med lækre nødder på toppen og et blad af sprødt mørk chokolade som kant på kagens bagside. En kage med mørke og gyldne nuancer der fanger nogle af efterårets farver på smukkeste vis.

Desværre fik jeg ikke taget et foto af en hel kage, inden jeg og mine gæster begyndte at smage på den lækre kage (det er måske for svært at vente), så det blev til et foto af et enkelt stykke. Heldigvis er det en god undskyldning for at bage kagen snart igen, så kagen kan blive foreviget i fuld figur.

Cheesecake med chokolade og cookies

Opskrift (ca. 8 personer)

Bund
250 g chocolate chip cookies
80 g smør
6 tsk. kakaopulver

Chokoladefyld
100 g creme fraiche
200 g smeltet mørk chokolade
400 g Philadelphia flødeost
1 tsk. vaniljesukker
25-50 g flormelis

Pynt
200 g mørk chokolade

Cheesecake med chokolade og cookies

Kom chocolate chip cookies i en frysepose, og knus dem ved at bruge en kagerulle eller kom kagerne i en foodprocessor. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt chocolate chip cookies og kakaopulver til smørret, og rør det godt sammen. Fordel massen i en justerbar kagering (diameter: 16 cm, højde: 10 cm) – husk at fore kageringen med kagefolie/konditorplast inden fyldning. Sørg for, at kagemassen bliver trykket godt sammen i et jævnt lag. Stil kagebunden i køleskabet i ca. 30 minutter.

Kom creme fraiche i en gryde. Varm det i et par minutter ved mellemhøj varme, indtil creme fraichen bliver tynd. Tilsæt smeltet mørk chokolade til creme fraichen, og bland det godt sammen. Pisk flødeost, vaniljesukker og flormelis godt sammen. Tilsæt chokolademassen til flødeosten, og smag til, om der eventuelt skal tilsættes lidt ekstra flormelis.

Find kagebunden frem fra køleskabet, og fordel chokolademassen på kagen. Stil den tilbage i køleskabet i ca. 3 timer.

Cheesecake med chokolade og cookies

Forbered chokoladepynten. Kom 140 g chokolade i en varmefast skål, og smelt den over et vandbad. Fjern skålen med den smeltede chokolade fra vandbadet, når temperaturen måler ca. 48ºC. Tilsæt den resterende mængde chokolade, og smelt den sammen med den varme chokolade. Når chokoladen måler ca. 31ºC, er den klar til brug.

Find et stykke bagepapir. Kom ca. en teske af den smeltede chokolade på bagepapiret, og brug en paletkniv til at smøre chokoladen ud til en længde på ca. 5 cm. Fortsæt, indtil al chokoladen er brugt. Stil chokoladepynten i køleskabet i 10 minutter, indtil chokoladen er størknet.

Pynt kagen med chokolade og forskellige nødder (paranødder, mandler, hasselnødder, valnødder etc). Kagen kan med fordel laves dagen før, den skal bruges – men pynt først kagen lige inden servering.

Cheesecake med chokolade og cookies

 

75 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 75 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 75 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset