10 Flares 10 Flares ×

Jeg har lavet to dejlige opskrifter til Whisky & Rom Magasinets februarudgave, hvor temaet er rom. Jeg kan på ingen måde kalde mig rom-ekspert, det er nok mere passende med rom-interesseret. Vores barskab indeholder, foruden talrige whiskyflasker, en snes flasker rom. Nogle vil man nok betegne som gode flasker til at nyde rent, mens et par stykker er mest velegnet til at blande i cola. Jeg synes, det er spændende at bruge rom i madlavning, kager og bagning.

Brownies med mørk chokolade, rosiner, valnødder og chokoladeganache med rom

Ligesom mange andre spiritustyper findes der utroligt mange forskellige slags rom, der hver især har deres helt eget særpræg, note, duft og smag, der bidrager til helheden af det, man kokkererer. Nogle romtyper vil være fantastiske i en skøn grillmarinade, mens andre kan give den traditionelle romfromage et pift. Jeg elsker at prøve mig frem og lave noget forskelligt – og det handler om at bruge en rom, du synes smager godt, og som passer til netop det, du skal lave. Man kan nemt bruge en masse tid på at teste, udvikle og prøvesmage – men det er jo heller ikke så dårligt.

Men nu til lækkerierne, som tidligere nævnt har jeg to opskrifter til jer. Den første er en brownie med masser af mørk chokolade, rosiner, knasende valnødder og chokoladeganache med rom. Den anden opskrift er små tærter med rommazarin og hasselnøddekaramel (opskriften på de lækre tærter kommer på bloggen i løbet af weekenden).

Til opskriften har jeg brugt Pyrat Rum, XO Reserve rom. Jeg holder meget af den sødme, der er i rommen og noterne af karamel, vanilje og citron passer rigtig godt til kagen. Den giver et flot modspil til den mørke chokolade i brownien og giver en fin smag af rom uden at blive ”sprittet”. Server kagen til kaffen eller som dessert gerne med lidt creme fraiche eller en god vaniljeis. Rigtig god bagelyst!

Brownies
100 g rosiner
0,5 dl rom
225 g mørk chokolade
125 g smør
3 æg str. M/L
150 g brun farin
1/4 tsk. salt
3 tsk. vaniljesukker
25 g kakaopulver
125 g hvedemel
125 g valnødder

Chokoladeganache med rom
80 g mørk chokolade
80 g mælkechokolade
80 g piskefløde
1 spsk. rom

Brownies med mørk chokolade, rosiner, valnødder og chokoladeganache med rom
Kom rosiner og rom i en skål, og lad det stå i et par timer. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den sammen med smørret i en gryde. Pisk æg og brun farin sammen til en luftig masse. Tilsæt chokoladeblandingen til æggemassen, og rør det godt. Bland salt, vaniljesukker, kakaopulver, hvedemel og grofthakkede valnødder sammen i en skål. Bland herefter de tørre ingredienser i chokoladeblandingen.

Hæld dejen i en firkantet form (ca. 18×20 cm), og bag kagen ved 190°C i ca. 20-25 minutter på den midterste rille i ovnen. Stik en strikkepind ned i kagen under bagningen – der skal gerne hænge lidt dej fast på den – den må gerne være lettere ubagt i midten. Lad kagen afkøle i formen.

Kom mørk chokolade, mælkechokolade, piskefløde og rom i en lille gryde, og varm det ved svag varme, indtil det er smeltet. Fordel chokoladeganachen på den kolde kage – vent med at skære kagen i mindre stykker, indtil ganachen har sat sig. Opbevar kagen i en tætsluttende beholder.

Brownies med mørk chokolade, rosiner, valnødder og chokoladeganache med rom

 

10 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 10 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 10 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset