Jeg elsker brownies. Den fyldige og kompakte chokolade-sværvægter, som bare skriger på at blive spist – og da jeg også elsker jul, må det være et match made in heaven.
Jeg har lavet julebrownies med masser af chokolade og har så yderligere tilføjet honningkagekrydderi, som er en blanding af julens varme og skønne krydderier. Kagen indeholder også dejlige hasselnødder, kandiseret appelsinskal og hold nu fast – Toffifee. Ja, du læste rigtigt, Toffifee – den lille godbid er super skøn i brownies, da karamellen, nougaten og chokoladen smelter sammen og bliver helt utrolig lækker. Kagen pyntes med en smule sne af flormelis.
Spis den med måde, for som jeg nævnte tidligere, er det en lækker, smagfuld men også kompakt og mættende lille kage. Min julebrownies er en oplagt lækkerbisken til adventssøndagen, så skynd dig i gang, inden gæsterne kommer.
Opskrift (ca. 10-12 personer)
250 g mørk chokolade
175 g smør
3 æg str. M/L
100 g brun farin
80 g rørsukker
1/4 tsk. salt
3 tsk. honningkagekrydderi
1 spsk. kakaopulver
225 g hvedemel
80 g hasselnødder
125 g Toffifee
75 g kandiseret og hakket appelsinskal
Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den sammen med smørret i en gryde. Pisk æg, brun farin og rørsukker sammen. Tilsæt smør- og chokoladeblandingen til æggemassen, og bland det godt sammen. Bland salt, honningkagekrydderi, kakaopulver og hvedemel sammen i en skål. Bland herefter de tørre ingredienser i chokoladeblandingen. Hak hasselnødder og Toffifee groft. Tilsæt hasselnødder, Toffifee og kandiseret appelsinskal til dejen, og rør det sammen.
Hæld dejen i en firkantet form (ca. 24×24 cm), og bag kagen ved 180°C i ca. 20-25 minutter på den midterste rille i ovnen. Lad kagen afkøle. Opbevar kagen i en tætsluttende beholder.
Lyder som en superlækker julebrownie, med en gang glögg til ville det være ekstra skønt.
– Anne
Tusind tak for din søde kommentar, Anne 😉
Hej. Jeg køber helst ikke færdiglavet blandinger af fx honningkagekrydderi, men kan du sige noget om hvordan du ville sammensætte krydderiet selv. I honningkager bruger jeg typisk: nellike, ingefær, vanille, potaske… Hilsner Dina
Hej Dina
Tak for din kommentar. Du kan fx bruge en blanding af kanel, nelliker, ingefær og anis. Jeg ville nok erstatte potasken med lidt bagepulver.
Denne opskrift skal helt klart laves til mødregruppen på tirsdag :0)
Hvor fedt, Charite 😉 Det er helt klart gode vitaminer til mødre. Rigtig god fornøjelse!
Mange kagehilsner
Helle
Brownie OG Toffifee – what´s not to like! Prøvede engang at dumpe Dumle karameller i chokolademuffins, men de sank til bunds og karamellem blev ikke spisevenlig. Måske de lige skulle have lov at bage et par minutter eller 5 først, og så proppe karamellerne i? Anyway, Toffifee i brownies skal helt sikkert prøves 🙂
Hej Michelle
Tusind tak for din søde kommentar 🙂 Ja, brownies og toffifee er en skøn kombination ♥