Jeg elsker simpelthen bare brombær, men jeg elsker endnu mere, at jeg kan plukke de smukke bær i min egen have. Så flotte brombær kræver en elegant indpakning. Resultatet er en skal af skøn hvid chokolade, frisk og farverig brombærcreme, crunchy valnødder vendt i chokolade og lækker fyldig chokoladekage.
Jeg synes, kagen er blevet ret god. Den smager rigtig dejlig, og kombinationen af den hvide chokolade, friske brombærcreme, nødder og chokoladekage passer dejligt sammen. Smagsnuancerne fra sødt, lidt syrligt og fed chokolade er fine. Konsistensen komplimenterer hinanden rigtig godt – sprød chokolade, blød og lækker creme, crunchy valnødder og svampet skøn chokoladekage.
Det er en smuk kage, (hvis jeg selv skal sige det), og den fine halvkugle af hvid chokolade røber intet om det lækre indhold, før man bryder skallen af chokolade – en dejlig måde at overraske sine gæster på. Kagen er lidt tidskrævende og en smule omstændig – men jeg lover dig, at det er det hele værd. Rigtig god bagelyst!
Opskrift (8 stk.)
Chokoladekage
60 g smør
100 g mørk chokolade
1,25 dl mælk
40 g kakaopulver
80 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
2 æg
75 g sukker
Valnøddecrunch
50 g mørk chokolade
25 g valnødder
Chokoladeskal
150 g hvid chokolade
Brombærcreme
125 g friske/frosne brombær
1 dl piskefløde
0,5 dl creme fraiche 38%
1 spsk. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Kom smør, mørk chokolade og mælk i en gryde. Smelt det til en jævn masse ved svag varme. Bland kakaopulver, hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Pisk æg og sukker til en tyk masse, og bland det godt sammen med de øvrige ingredienser. Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen i ca. 13-15 minutter ved 180ºC. Afkøl kagen i springformen.
Brug en rund udstiksform med en diameter på 5 cm til at udstikke små cirkler af chokoladekagen. Skær de små kagebunde midt over – ellers vil kagen fylde hele silikoneformen, og der vil ikke være plads til brombærcremen. Der er en del kage i overskud, som man med fordel kan komme i fryseren og eventuelt bruge til romkugler.
Smelt mørk chokolade i en varmefast skål over et vandbad. Tilsæt finthakkede valnødder til chokoladen, og bland det godt sammen. Kom et lag af chokolademassen på kagebundene. Stil dem efterfølgende i køleskabet eller i fryseren, så chokoladen kan størkne.
Smelt hvid chokolade i en varmefast skål over et vandbad. Pas på, at den hvide chokolade ikke bliver for varm, så den bliver grynet i konsistensen. Pensl et lag af den hvide chokolade i en silikoneform (jeg har brugt en halvkugleformet silikoneform). Hver form måler Ø60×35 mm – man kan sagtens bruge en anden silikoneform. Stil formen i fryseren i ca. 10 minutter, så chokoladen kan størkne. Find silikoneformen frem fra fryseren, og pensl endnu et lag af den hvide chokolade, så formen er godt dækket. Stil formen tilbage i fryseren i ca. 10 minutter.
Jeg har brugt brombær fra min egen have, så jeg har nøjes med at skylle dem. Hvis der bruges frosne brombær, er det en god idé at koge dem ved svag varme i ca. 5 minutter, før de blendes til en puré. Si eventuelt kerner fra. Pisk fløden til skum. Pisk creme fraiche til en fast masse. Bland flødeskum, creme fraiche, brombærpuré, flormelis og vaniljesukker sammen.
Kom brombærcremen i en sprøjtepose, og fordel den i de hvide chokoladeskaller. Pas på med ikke at fylde chokoladeskallen med for meget creme, da der også skal være plads til kagebunden. Kom til sidst kagebunden oven på cremen. Stil silikoneformen tilbage i fryseren i ca. 30 minutter. Tryk herefter forsigtigt kagerne ud af formen, og de er klar til servering. Opbevar kagerne i en tætsluttende beholder på køl. Kagerne kan holde sig i op til 3 dage på køl.
Www, det ser flot og lækkert ud. Skal helt sikkert prøves 🙂
Tusind tak for din søde kommentar, Lone 😉 Det lyder dejligt, at du vil afprøve opskriften. Rigtig god fornøjelse!
OMG. Jeg prøvede dine brombær-blærekager i går. De blev intet mindre end fantastiske!!! 1000 tak. De skal bare laves igen og igen!
Hej Bente
Tusind tak for din søde kommentar. Hvor er jeg glad for, at du kan lide brombærkagerne 🙂 Dejligt, at du vil lave dem igen.
Mange kageglade hilsner
Helle
De ser super lækre ud.. Hvilken hvid chokolade bruger du? Jeg synes altid jeg har besvær med at bruge hvid chokolade
Hej Jamilla
Tusind tak for din søde kommentar. Jeg bruger Callebaut chokolade, som altid er nem at arbejde med. Rigtig god bagelyst!
Mange hilsner
Helle
Hej Helle
Hvor køber du Callebaut chokoladen?
Hej Bente
Jeg køber nogle gange chokolade på denne side http://www.deleukstetaartenshop.com/search?q=callebaut%20chocolate og andre gange på http://www.pati-versand.de/Schokolade/Schokoladen-Callebaut:::1_22.html
De ser bare super lækre ud og tænker jeg vil lave dem til mine gæster på lørdag.
Jeg tænker dog om der skal serveres noget til for at få det til at se ud af noget?
Jeg har hvide tallerkener, så tænker noget farve til?
Hej Tania
Mange tak for din søde kommentar. Det lyder dejligt, at du vil lave kagerne til dine gæster på lørdag. Du kan eventuelt lave en bærcoulis af hindbær/brombær/solbær/jordbær og servere sammen med kagerne. Rigtig god bagelyst!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej!
Hvor er de bare flotte! Jeg vil gerne lave dem til nytårsaften. Kan jeg mon være heldig at finde sådan nogle forme i en fysisk butik? 🙂
Hej Gitte
Tak for din søde kommentar. Jeg har købt min form på http://www.hwl.dk – måske du også kan købe tilsvarende form i Imerco eller Inspiration. Ellers kan du også bruge en muffinform. Håber det kan hjælpe dig videre. Godt nytår!
Mange hilsner
Helle
Er blevet fristet af kagen, som ser meget lækkert ud og vil gerne prøve den. Men forstår ikke helt fremgangsmåden her “Skær de små kagebunde midt over – ellers vil kagen fylde hele silikoneformen, og der vil ikke være plads til brombærcremen” skal man ikke bruge en hel kagebund til hver?
Tak for en rigtig god opskrift. Er bare lækkert. Skal prøves igen 🙂
Mange tak for din kommentar. Skønt, at du kunne lide kagen. Dejligt, at du vil lave kagen en anden god gang – det er jeg glad for at høre!
Mange kageglade hilsner
Helle
Super lækker kage. Kan den fryses?
Hej Helene
Mange tak for din søde kommentar – jeg beklager min sene tilbagemelding. Kagen er fryseegnet, så det er dejlig nemt og gæstevenligt.
Rigtig godt nytår!
Mange hilsner
Helle
Sikken dejlig side, du har her.
Vi skal lave en festkage i juni måned. Vi har set et sted, at man kan lave siderne med rør af hvid chokolade. Ved du hvordan man laver disse rør, eller hvor man evt. kan købe dem.
Mange hilsner fra en chokoladefan
Marianne
Tror du man kan lave den med en anden bund end chokoladekage?
Er det fast nok i mousse til at holde når der ikke er hustblast i?
Hvis jeg vil lave den med hindbær i stedet for er det så en god idé at putte et par blade husblas I for at få det stift nok… og sker der noget ved fx at putte to blade husblas I blandingen?
Hi. this is a PRESS REQUEST !!! please send me a mail to get all information : sweetdreams-bildredaktion@burda.com . i a the photo editor of the german food magazine Sweet Dreams : it’s all about cakes, sweets and desserts. please send me a message. 1000 kind regards.
yours: Andrea
Lækker opskrift. Kan man fryse dem og så tø dem op i køleskavet på dagen hvor de skal bruges?