3.5K Flares 3.5K Flares ×

Jeg elsker simpelthen bare brombær, men jeg elsker endnu mere, at jeg kan plukke de smukke bær i min egen have. Så flotte brombær kræver en elegant indpakning. Resultatet er en skal af skøn hvid chokolade, frisk og farverig brombærcreme, crunchy valnødder vendt i chokolade og lækker fyldig chokoladekage.

Brombærkager med creme og hvid chokoladeskal

Jeg synes, kagen er blevet ret god. Den smager rigtig dejlig, og kombinationen af den hvide chokolade, friske brombærcreme, nødder og chokoladekage passer dejligt sammen. Smagsnuancerne fra sødt, lidt syrligt og fed chokolade er fine. Konsistensen komplimenterer hinanden rigtig godt – sprød chokolade, blød og lækker creme, crunchy valnødder og svampet skøn chokoladekage.

Det er en smuk kage, (hvis jeg selv skal sige det), og den fine halvkugle af hvid chokolade røber intet om det lækre indhold, før man bryder skallen af chokolade – en dejlig måde at overraske sine gæster på. Kagen er lidt tidskrævende og en smule omstændig – men jeg lover dig, at det er det hele værd. Rigtig god bagelyst!

 

Opskrift (8 stk.)

Chokoladekage
60 g smør
100 g mørk chokolade
1,25 dl mælk
40 g kakaopulver
80 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
2 æg
75 g sukker

Valnøddecrunch
50 g mørk chokolade
25 g valnødder

Chokoladeskal
150 g hvid chokolade

Brombærcreme
125 g friske/frosne brombær
1 dl piskefløde
0,5 dl creme fraiche 38%
1 spsk. flormelis
2 tsk. vaniljesukker

Brombærkager med creme og hvid chokoladeskal

Kom smør, mørk chokolade og mælk i en gryde. Smelt det til en jævn masse ved svag varme. Bland kakaopulver, hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Pisk æg og sukker til en tyk masse, og bland det godt sammen med de øvrige ingredienser. Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen i ca. 13-15 minutter ved 180ºC. Afkøl kagen i springformen.

Brug en rund udstiksform med en diameter på 5 cm til at udstikke små cirkler af chokoladekagen. Skær de små kagebunde midt over – ellers vil kagen fylde hele silikoneformen, og der vil ikke være plads til brombærcremen. Der er en del kage i overskud, som man med fordel kan komme i fryseren og eventuelt bruge til romkugler.

Smelt mørk chokolade i en varmefast skål over et vandbad. Tilsæt finthakkede valnødder til chokoladen, og bland det godt sammen. Kom et lag af chokolademassen på kagebundene. Stil dem efterfølgende i køleskabet eller i fryseren, så chokoladen kan størkne.

Smelt hvid chokolade i en varmefast skål over et vandbad. Pas på, at den hvide chokolade ikke bliver for varm, så den bliver grynet i konsistensen. Pensl et lag af den hvide chokolade i en silikoneform (jeg har brugt en halvkugleformet silikoneform). Hver form måler Ø60×35 mm – man kan sagtens bruge en anden silikoneform. Stil formen i fryseren i ca. 10 minutter, så chokoladen kan størkne. Find silikoneformen frem fra fryseren, og pensl endnu et lag af den hvide chokolade, så formen er godt dækket. Stil formen tilbage i fryseren i ca. 10 minutter.

Jeg har brugt brombær fra min egen have, så jeg har nøjes med at skylle dem. Hvis der bruges frosne brombær, er det en god idé at koge dem ved svag varme i ca. 5 minutter, før de blendes til en puré. Si eventuelt kerner fra. Pisk fløden til skum. Pisk creme fraiche til en fast masse. Bland flødeskum, creme fraiche, brombærpuré, flormelis og vaniljesukker sammen.

Kom brombærcremen i en sprøjtepose, og fordel den i de hvide chokoladeskaller. Pas på med ikke at fylde chokoladeskallen med for meget creme, da der også skal være plads til kagebunden. Kom til sidst kagebunden oven på cremen. Stil silikoneformen tilbage i fryseren i ca. 30 minutter. Tryk herefter forsigtigt kagerne ud af formen, og de er klar til servering. Opbevar kagerne i en tætsluttende beholder på køl. Kagerne kan holde sig i op til 3 dage på køl.

Brombærkager med creme og hvid chokoladeskal

 

3.5K Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 3.5K StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 3.5K Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset