11 Flares 11 Flares ×

Nu er der under 2 måneder til juleaften, og det skal fejres med en portion brændte mandler. Jeg elsker duften af brændte mandler i køkkenet – og det gør mig i julehumør. Jeg har givet de traditionelle brændte mandler et twist ved at overtrække dem med hvid chokolade tilsat lakridspulver.

Brændte mandler med overtræk af hvid chokolade tilsat lakridspulver

De smager virkelig godt – så godt, at det kan være svært at stoppe med at spise dem alle på samme dag. Mandlerne er perfekt til en værtindegave eller som en snack til den hyggelige decembermåned.

Opskrift
1 dl vand
1 dl sukker
150 g mandler
200 g hvid chokolade
½ tsk Johan Bülow lakridspulver (der kan også bruges en anden lakridspulver)

Rør vand, sukker og mandler sammen i en pande. Tænd for høj varme, og sørg for at røre jævnligt i panden. Alt vandet skal fordampe, og først når sukkermassen begynder at give en knitrende lyd, skal mandlerne hældes ud på et stykke bagepapir. Lad mandlerne afkøle helt, inden de løsnes fra hinanden.

Hak den hvide chokolade og smelt det over et vandbad. Jeg kom chokoladen i en varmefast skål og placerede den over en gryde med kogende vand. Tilsæt en ½ tsk Johan Bülow lakridspulver til den smeltede chokolade. Tilsæt mandler til chokoladen og sørg for at blande det godt sammen, så mandlerne dækkes af chokoladen. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir. Stil det køligt, så chokoladen kan størkne. Opbevar mandlerne i en lufttæt beholder.

Brændte mandler med overtræk af hvid chokolade tilsat lakridspulver

11 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 11 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 11 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset