Nu er der en måned til juleaften, så hvorfor ikke lave en portion brændte mandler med Grand Marnier! De har den velkendte gode smag af brændte mandler med et tvist af appelsin. Hvis man foretrækker en mere børnevenlig udgave, kan der tilsættes appelsinsaft eller appelsinolie i stedet for Grand Marnier. Mandlerne kan bruges til en værtindegave eller som en snack til den hyggelige decembermåned.
Opskrift
1 dl vand
3 spsk Grand Marnier
1 tsk revet skal af en usprøjtet appelsin
1 dl sukker
150 g mandler
Rør vand, Grand Marnier, appelsinskal, sukker og mandler sammen i en pande. Tænd for høj varme, og sørg for at røre jævnligt i panden. Alt vandet skal fordampe, og først når sukkermassen begynder at give en knitrende lyd, skal mandlerne hældes ud på et stykke bagepapir. Lad mandlerne afkøle helt, inden de løsnes fra hinanden. Opbevar mandlerne i en lufttæt beholder.
Dette hørtes veldig godt ut. Må prøves før jul i år
Hej Stine
Tusind tak for din kommentar. Det lyder som en rigtig god idé at lave dem før jul. Rigtig god fornøjelse.
Mange kagehilsner
Helle
De blev super gode – erstattede dog sprutten med et lille drys kanel 🙂
Hej Helene
Dejligt, at de blev gode. Rigtig god idé at tilsætte lidt kanel 😉
Mange hilsner
Helle