Det var egentlig for godt vejr til at bage i, men jeg havde lige en idé, der skulle afprøves 🙂 En saftig chokoladekagebund med fyldig smag af chokolade toppet med luftig appelsincreme, hvor appelsinskallen tilfører en flot og tydelig smag. Kuplen er afsluttet med et låg af hvid chokolade, der også er tilsat appelsinskal. Jeg er ret vild med kagen og har godkendt mit eget resultat 🙂
Det er en fornøjelse at bryde låget af hvid chokolade og komme ind til cremen og kagen. Den hvide chokolade passer dejligt sammen med den næsten skarpe appelsinsmag og mørke chokoladekagebund.
Chokoladekage (8 personer)
60 g smør
100 g mælkechokolade
1,25 dl mælk
75 g sukker
40 g kakaopulver
80 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
2 æg
Chokoladeskal
225-250 g hvid chokolade
Revet skal af 2 usprøjtede appelsiner
Appelsincreme
1 dl piskefløde
125 g mascarpone
15 g flormelis
2-3 tsk. vaniljesukker
15-20 dråber appelsinolie
Revet skal af 2 usprøjtede appelsiner
Tænd ovnen på 180ºC. Kom smør, mælkechokolade, mælk og sukker i en gryde. Smelt det til en jævn masse ved svag varme. Bland kakaopulver, hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Pisk æggene til en luftig og tyk masse, og bland det godt sammen med de øvrige ingredienser. Smør en springform (22-24 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen i ca. 13-15 minutter, indtil den er fast. Lad kagen afkøle i springformen.
Udstik små cirkler af kagen ved at bruge en rund udstiksform med en diameter på 5 cm. Skær de små kagebunde midt over – ellers vil kagen fylde hele silikoneformen, og der vil ikke være plads til appelsincremen. Der vil være noget kage i overskud, som man med fordel kan komme i fryseren og eventuelt bruge til romkugler.
Smelt hvid chokolade i en varmefast skål over et vandbad eller i mikrobølgeovnen. Pas på, at den hvide chokolade ikke bliver for varm, så den bliver grynet i konsistensen. Tilsæt revet appelsinskal til chokoladen, og rør det godt sammen. Pensl et lag chokolade i silikoneformen (jeg har brugt en halvkugleformet silikoneform). Hver form måler Ø60×35 mm – man kan sagtens bruge en anden silikoneform. Stil formen i fryseren i ca. 10 minutter.
Find silikoneformen frem fra fryseren, og pensl endnu et lag chokolade, så formen er dækket godt til. Stil formen tilbage i fryseren i ca. 10 minutter.
Pisk fløden til en let skum. Tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk det godt sammen. Kom appelsincremen i en sprøjtepose, og fordel den i chokoladeskallen. Pas på med ikke at fylde chokoladeskallen med for meget creme, da der også skal være plads til kagebunden. Kom til sidst kagebunden oven på cremen.
Stil silikoneformen tilbage i fryseren i ca. 1 time. Tryk herefter forsigtigt appelsinkagerne ud af formen, og de er klar til servering. Opbevar kagerne i en tætsluttende beholder på køl. Kagerne kan holde sig i op til 3 dage på køl.
Hold nu op, det ser lækkert ud. Jeg ved snart ikke om man selv tør kaste sig ud i det….. Selvom det lyder ‘let’ nok, så er det sikkert ikke uden udfordringer.
Har fundet stor inspiration på din side. Tak for det.
Kh
Jimmi
Hej Jimmi
Tusind tak for din søde kommentar. Det glæder mig at høre, at du kan finde inspiration på min blog.
Håber, du har mod på at afprøve opskriften på appelsinkager en dag – det er ikke så svært at lave dem 🙂 Rigtig god bagelyst!
Hvilke kager, de er superläkre! Ikke sidste gang, jeg kigger forbi.
Mvh
Flemming
Hej Flemming
Mange tak for din kommentar. Dejligt, at du vil besøge bloggen en anden god gang 🙂
Mange kagehilsner
Helle
Hold da op de ser lækre ud. Kunne måske også tænke mig at prøve med en mørk eller en orange chokolade
Hej Lone
Tusind tak for din søde kommentar. Ja, du kan fint erstatte den hvide chokolade med en anden type.
Mange hilsner
Helle
Hej.
det ser lækkert ud og nemt 🙂
Men hvilken silikone form er det du bruger?
Vh
Hej Line
Tusind tak 🙂 Jeg har brugt denne silikoneform http://www.hwl.dk/da/product/silikoneforme-30×17-cm/bageform-halvkugler-8-stk – håber det kan hjælpe dig videre.
Mange hilsner
Helle
Hej:-)
Super lækker blog du har her! Glad for jeg fandt over den i min søgning! Det bliver helt sikkert ikke sidste gang jeg kommer forbi;-) Jeg har forelsket mig i disse kager, men vil høre om jeg kan erstatte appelsinolien med alm appelsinsaft? Kan nemlig ikke nå at få fat i de lækre dråber til jeg skal i gang i køkkenet!
Godt nytår:-)
Kageglade hilsner fra Mette
Hej Mette
Tusind tak for din søde hilsen. Hvor er jeg bare glad for, at du har fundet frem til min blog. Det vil være fint at erstatte appelsinolien med lidt appelsinsaft og appelsinskal. Pas på med ikke at komme for meget appelsinsaft i cremen, da det gerne skal være en fast creme. Alternativt kan du også koge appelsinsaften ind til en koncentreret sirup. Håber det kan hjælpe dig videre. Rigtig godt nytår til dig!
Mange kagehilsner
Helle
Tusind tak for hurtigt svar:-) Jeg går straks i gang:-)
Mette:-)
Ingen årsag, Mette. Rigtig god fornøjelse 🙂
Hej Helle
HJÆLP HJÆLP!!!!
Jeg er lige ved at lave denne kage, som jeg vil bruge til i morgen nytårs aften.
Nu har jeg prøvet at smelte mit hvide chokolade 2 gange, men det ender som en stor klump, når der kommer appelsin skal i. Hvad gør jeg forkert??
Første gang var i en chokolade smelter.
Anden gang var over vandbad.
Håber du kan hjælpe mig.
Godt nytår. Glæder mig til at se flere kager her på din side.
MVH Rikke
Hej Rikke
Tak for dit spørgsmål. Det er meget vigtigt, at appelsinskallen har stuetemperatur. Derudover skal man også passe på med at smelte den hvide chokolade ved for høj varme. Hvis den hvide chokolade smeltes ved for høj temperatur, bliver det en grynet masse. Den hvide chokolade må helst ikke blive varmere end ca. 40 grader. Håber det kan hjælpe dig videre. Også et godt nytår til dig!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej,
De ser jo alt for lækre ud de her kager, så de må prøves 🙂 Men hvor får man fat i appelsinolie? 🙂
Jette
Hej Jette
Tusind tak for din søde kommentar. Du kan bl.a. købe appelsinolien på Urtegaardens hjemmeside. Ellers kan du også erstatte det med en sirup kogt på appelsinsaft og appelsinskal. Håber det kan hjælpe dig videre.
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej igen,
Tak for hurtigt svar – nu er kagerne lavet og klar til gæsterne imorgen 🙂 – (har smug-smagt lidt og de smager SÅ godt). Men mon du har nogle gode ideer til servering? Synes nemlig ikke mine er blevet så pæne, da kagebunden ‘stikker lidt udenfor’ chokoladeskallen.. 🙂
Jette
Hej Jette
Mange tak for din hilsen. Dejligt, at du har været i gang med at bage appelsinkager. Det er et godt spørgsmål, hvad du kan servere til. Måske en kugle is og noget bærcoulis. Rigtig god weekend!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej
De ser bare så lækre ud de her kager, og jeg har længe haft dem liggende som fortrukne, så jeg kun ånde lave dem ved lejlighed. Tænker lejligheden er snart, for det er meget passende med en appelsindessert her i januar måned synes jeg.
Men mit spørgsmål er nu, om jeg kan erstatte mascapone med flødeskum eller du har andre ideer? Jeg er bare ikke den store tilhænger af ost og andre osteligende produkter i mine kager:-)
Vh Mette
Hej Mette
Tusind tak for din søde kommentar. Jeg spiser normalt ikke ost, men mascarpone gør sig godt sammen med flødeskum og smager slet ikke af ost. Du kan eventuelt erstatte mascarpone med creme fraiche. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej Helle.
Det ser bare så godt ud det her. Jeg lurede dog på om bomberne ville kunne bruges med din lakridsskum i stedet for denne lidt tykkere creme med mascarpone?
/Solveig
Hej Solveig
Tusind tak for din søde kommentar. Du kan helt sikkert godt bruge min lakridsskum til fyld i bomberne – dog vil de så ikke være fryseegnet. Rigtig god fornøjelse og godt nytår!
Mange kageglade hilsner
Helle
Hej, kan kagerne mon fryses, når de er helt færdiglavede?? Mvh Signe
Hej Signe
Ja, du kan sagtens fryse kagerne, når de er færdiglavede – det bliver det faktisk kun bedre af.
Rigtig god dag til dig!
Mange hilsner
Helle
Kan kagerne ikke laves flere dage før de skal bruges og så tages op af fryseren et par timer inden de skal serveres
Hej Bente
Kagerne kan sagtens laves i god tid og fryses. Rigtig god fornøjelse!
Mange kageglade hilsner Helle