0 Flares 0 Flares ×

Advarsel – her kommer en kage, der er for rigtige lakridselskere. Luftige appelsinkagebunde lagt sammen med den lækreste smørcreme og toppet med skøn flydende saltlakridskaramel. Er det for meget? Nej – det behøves ikke være pænt – men det behøver at være lakrids!

Lad jer ikke skræmme af det rå udseende, for det er en helt fantastisk kage og den aromatiske appelsinkage, fede og luftige smørcreme og fyldige saltlakridskaramel er de bedste venner. Sødt, blødt og kraftig lakridssmag.

Gør jer selv den tjeneste at lave kagen – hvis ikke I er så pjattede med den flydende lakridskaramel, (som jeg er), kan I nøjes med at hælde lidt mindre over kagen og servere resten i en lille flødekande, så kan gæsterne selv dosere – det vil dine gæster sikkert også sætte pris på. Rigtig god bagelyst!

Appelsinkage med smørcreme og saltlakridskaramel

Appelsinkage
125 g stuetempereret smør
180 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 æg str. M/L
280 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. salt
Saft og revet skal fra 3 appelsiner (svarende til 1,5 dl)

Smørcreme
60 g hvid chokolade
60 g stuetempereret usaltet smør
75 g flormelis

Lakridskaramel
25 g smør
25 g sukker
25 g brun farin
50 g mørk sirup
0,5 dl piskefløde
2 spsk. Johan Bülow saltet lakridssirup
Sort pastafarve

Opvarm ovnen til 180°C. Pisk smør, sukker og vanilje luftigt med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt æggene et ad gangen – rør godt mellem hvert æg.
Bland hvedemel, bagepulver, salt og appelsinskal sammen. Rør skiftevis melblandingen og appelsinsaft i æggemassen.

Beklæd to bageforme (ca. 18 cm i diameter) med bagepapir, og hæld dejen heri. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 20-25 minutter. Lad kagerne afkøle i formen.

Lav smørcreme til kagen. Smelt chokoladen over et vandbad. Afkøl den smeltede chokolade, indtil den er fingervarm. Pisk stuetempereret smør og flormelis sammen til en luftig masse i en skål med en elpisker. Tilsæt herefter den smeltede chokolade og fortsæt med at piske yderligere 5 minutter. Fordel smørcreme på den ene bund, og læg den anden bund ovenpå.

Kom smør, sukker, brun farin, mørk sirup, piskefløde og lakridssirup i en gryde. Lad det koge ved høj varme i ca. 5-8 minutter, indtil karamellen begynder at tykne. Husk at røre jævnligt i karamellen. Tilsæt pastafarve i den ønskede mængde. Lad karamellen køle helt af. Hæld karamellen over kagen lige inden servering. Hvis karamellen bliver for tyk, kan man tilsætte lidt vand.

Appelsinkage med smørcreme og saltlakridskaramel

 

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 0 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset