4 Flares 4 Flares ×

De fleste kender romkugler – nogle elsker dem, og andre kan ikke udstå dem. De kan være rigtig gode, men man kan også risikere at få fat i nogle, som nærmest ikke burde være egnet til menneskeføde. Man kan hurtigt lave dem selv og derved være helt sikker på, hvad de indeholder.

Jeg har ikke daggammelt wienerbrød – jeg har derfor brugt en kagerest af min hasselnøddesnitte. Kagen er fyldt med chokolade og hakkede hasselnødder, hvilket tilføjer struktur og smag. I stedet for at smage dejen til med rom, har jeg utraditionelt valgt at bruge amaretto, da jeg synes, den fine smag i mandellikøren passer rigtig godt til nødderne i kagen. Amarettokuglerne er pyntet med striber af smeltet hvid chokolade og drysset med hindbærpulver – kageresten er nu blevet til en ny kagebid!

Amarettokugler

Opskrift (ca. 12 stk.)
300 g hasselnøddekagerester
3,5-4 spsk. amaretto
Hvid chokolade
Hindbærpulver

Start med at smuldre kageresterne fint i en skål. Tilsæt amaretto, og bland det hele godt sammen til en fast masse. Tril massen til kugler. Pynt dem med smeltet hvid chokolade og hindbærpulver. Opbevar kagerne på køl i en tætsluttende beholder.

4 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 4 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 4 Flares ×