103 Flares 103 Flares ×

Efter at have lavet nogle dejlige glas æblesmør tænkte jeg på, om man ikke kunne bruge noget af det til at fremtrylle en nem og lækker efterårskage. Resultatet blev en lille lækker tærte bestående af en sprød mørdej, marcipanfyld, æblesmør og en topping af nøddekaramel. Jeg valgte at servere kagen med en lille bitte kugle af min hjemmelavede vaniljeis (det skulle jo ikke blive for usundt). Nedenstående opskrift giver 7 mini-æbletærter.

Æbletærte

Opskrift
50 g smør
100 g hvedemel
25 g flormelis
Korn fra en halv vaniljestang
1 pasteuriseret æggeblomme
70 g marcipan
1 dl æblesmør eller æblemos

Nøddetopping
40 g hakkede mandler
20 g smør
15 g sukker
1 tsk honning
15 g piskefløde

Skær smørret i mindre stykker i en skål, og smuldre det sammen med melet, til der ingen klumper er. Tilsæt flormelis og vaniljekorn. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Lad mørdejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter.

Rul mørdejen ud og brug et glas med en diameter på 8 cm eller en anden udstiksform til at udstikke en cirkel, der passer perfekt i de små tærteforme (diameter 7 cm). Pensl de små tærteforme med lidt olie, og læg dejen i formene. Forbag de små bunde ved 200°C i 10 minutter på den midterste rille i ovnen.

Kom hakkede mandler, smør, sukker, honning og fløde i en gryde. Giv massen et opkog på ca. 4 minutter, til den er let gylden.

Læg en smule marcipan på de forbagte bunde. Fordel 2 tsk æblesmør eller æblemos oven på marcipanen. Fordel 1 tsk nøddetopping (fyld ikke topping helt ud til kanten, da det kan give problemer med at løsne kagen fra formen). Bag de små æbletærter ved 200°C i 10-15 minutter på den midterste rille i ovnen. Afkøl dem på rist.

Æbletærte

103 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 103 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 103 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset