29 Flares 29 Flares ×

Jeg har været i gang med at afprøve mine ideer og testbage til skønne Williams dåb. En af dem er dejlige mini lagkager med lakrids. De består af saftige kagebunde med appelsin og marcipan. Bundene er lagt sammen med en lakridssmørcreme der bl.a. indeholder lækker saltet lakridssirup.

Mini appelsinlagkage med lakridssmørcreme

De fine små lagkager er omkranset af et lakridsprikket marcipanbånd, dekoreret med hvide chokoladespåner og lakridspulver. Kombinationen med appelsin, saltlakrids og hvid chokolade er alt for lækker mums! Det er helt klar en kandidat til hans dåbskage – hvis altså ikke det bliver en stor fin kage – det er så svært at vælge!

Opskrift (5 stk.)

Appelsinkage
60 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 æggeblommer
1,5 æggehvide
75 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g groft revet marcipan
80 g smeltet smør
0,5 dl appelsinsaft
Revet skal af 2 usprøjtede appelsiner

Lakridssmørcreme
75 g hvid chokolade
60 g usaltet smør
75 g flormelis
3 tsk. Johan Bülow Salty Liquorice Syrup

Marcipanovertræk
100 g marcipan
15 g glukosesirup
50 g flormelis
1 tsk. Johan Bülow Raw Liquorice Powder

Mini appelsinlagkage med lakridssmørcreme

Pisk sukker, vaniljesukker, æggeblommer og æggehvider godt sammen til en luftig masse. Tilsæt hvedemel, bagepulver, marcipan, afkølet smeltet smør, appelsinsaft og -skal, og rør det hele godt sammen til en ensartet dej. Smør en springform (16 cm) med smør eller olie, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen ved 180ºC i ca. 30-35 minutter. Lad kagen afkøle i springformen.

Smelt den hvide chokolade over et vandbad eller i en mikroovn. Lad den smeltede chokolade afkøle, indtil den er fingervarm. Pisk stuetempereret smør, flormelis og lakridssirup sammen til en luftig masse i en skål med en elpisker. Tilsæt den afkølede hvide chokolade og fortsæt med at piske yderligere 5 minutter.

Bland alle ingredienserne til marcipanovertrækket sammen til en ensartet masse i røremaskinen. Drys lidt flormelis på bordet, og rul marcipanen ud til en stor firkant. Pas på med ikke at rulle marcipanen for tyndt ud, så vil overfladen nemlig krakelere, når kagen samles. Mit marcipanovertræk havde en tykkelse på ca. 3 mm. Sørg for, at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen.

Udstik fem cirkler af kagen ved at bruge en rund udstiksform med en diameter på 5 cm. Der bliver noget kage i overskud, som eventuelt kan fryses og bruges til romkugler en dag. Skær kagerne midt over med en savtakket kniv. Fordel lakridssmørcremen på kagebundene, og læg dem sammen. Kom også lidt smørcreme på toppen af kagerne.

Skær et bånd af marcipanen, og sæt den fast omkring de små lagkager. Marcipanstykket skal måle ca. 4 cm i bredden og være ca. 16 cm i længden. Pynt kagerne med hvide chokoladespåner og lidt rå lakridspulver. Opbevar kagerne på køl i en lufttæt beholder, indtil de skal serveres.

Mini appelsinlagkage med lakridssmørcreme

 

29 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Pin It Share 29 StumbleUpon 0 LinkedIn 0 Buffer 0 29 Flares ×
Konrad Kaskelot - plakater til børneværelset